Om mig

Bente Søgaard

Indehaver


Jeg er født og opvokset på en gård ved Vadum, og har altid haft fødderne solidt plantet i den jyske muld med ordentlighed og arbejdsomhed som bærende elementer. 

 

Jeg blev uddannet Konstruktionsingeniør (Akademiingeniør) fra Aalborg Universitet i 1991 og var de første 10 år af mit faglige virke indenfor den ordreproducerende stålbranche. De første 4 år hos DS Stålkonstruktion A/S i Hobro, som statiker, og derefter 6 år hos Karl Molin Stålkonstruktioner A/S i Terndrup, som Salgs- og Konstruktionschef, med ansvar for ordrerne fra og med salg til endt produktion. I et års tid drev jeg også en norsk afdeling af Karl Molin Stålkonstruktioner A/S.

 

De 10 år i stålbranchen har givet mig en solid erfaring og ballast i tankegangen og processerne set fra leverandør og entreprenørsiden, som har fulgt mig siden. 

 

I 2001 skiftede jeg spor og kom til rådgiverbranchen som adm. direktør for BK NORD A/S, Arkitekter & Ingeniører. 

Den spændende rejse med udvikling af BK NORD A/S stod jeg i spidsen for i 20 år, sammen med en masse dygtige medarbejdere frem til 2021 - hvor jeg følte at tiden var inde til et skifte.

 

Jeg har gennem hele mit professionelle virke været aktiv rådgiver og statiker og ligeledes været syn & skønsmand og faglig voldgiftsdommer på en række sager gennem de sidste 15 -20 år. Som BK NORD voksede sig større og som kravene til dokumentationen i branchen steg - særligt efter BR18 med certificeringsordningen - så kunne jeg personligt mærke, at jeg skulle vælge retning – faglighed eller ledelse. Det blev min store faglige passion, der vandt og det valg har jeg ikke fortrudt.


Efter næsten 1,5 år som Brand- & Konstruktionschef i virksomheden – og efter en fin overdragelsesproces af virksomheden til den nye direktør – besluttede jeg ultimo 2022, at tiden var inde til at begynde min egen personlige rejse – med realiseringen af 

 

SØGAARD RÅDGIVENDE INGENIØR ApS pr. 1. februar 2023.

 

Ved siden af mit faglige og erhvervsmæssige virke, har jeg en række tillidsposter, som jeg sætter stor pris på og som har givet og fortsat giver indsigt og indflydelse på udvikling og prioriteringer, disse er for nuværende:

 

  • Formand for Bælum Butikshus ApS siden 2015
  • Medlem af repræsentantskabet for Realdania siden 2016
  • Medlem af repræsentantskabet for NORLYS siden 2023.